Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Διατροφή & εκλογές: τι πρέπει να τρώτε σύμφωνα με το κόμμα που ψηφίζετε!

(Να πάρει και να σηκώσει, δεν κατάφερα να βρω αυτό το - αρκετά παλιό - άρθρο την προηγούμενη εβδομάδα, στον 1ο γύρο... Δεν πειράζει, ακόμα επίκαιρο είναι! Have fun!)


Ο πιο χρήσιμος οδηγός διατροφής πριν από τις κάλπες…


Αν ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ (χαρακτηριστικά: πράσινο χρώμα, ήλιος)
Θα πρέπει να τρώτε σε καθημερινή βάση άφθονα πράσινα λαχανικά και κυρίως μαρούλια, φρέσκα κρεμμυδάκια, βλίτα περιχυμένα με άγουρο ελαιόλαδο «αγουρέλαιο» και όσο πλησιάζουν οι εκλογές άγρια χόρτα για να αυξάνει το πάθος σας και
σπανάκι για να ξαναβρείτε τη χαμένη σας δύναμη.
Επίσης λόγο του ήλιου μπορείτε να καταναλώνετε λιαστές ντομάτες, ηλιόσπορους αλλά και ξερά σύκα και δαμάσκηνα που ωφελούν στην πνευματική δυσκοιλιότητα.
Απαγορεύονται αυστηρά τα «πράσιν’ άλογα»
Το ιδανικό ποτό για σας είναι η «πράσινη» μπύρα. Σε περίπτωση νίκης τσουγκρίστε  με κοκτέιλ με βάση την μέντα  (που προσδίδει ένα  χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα στα κοκτέιλ) όπως τα Tennis και την ειδική εκδοχή του Alexander με 1/3 μέντα στη σύνθεσή του. Σε περίπτωση ήττας αρκεστείτε στο πράσινο τσάι.


Αν ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία (χαρακτηριστικά: μπλε χρώμα, δαυλός)
Θα πρέπει να τρώτε σε καθημερινή βάση άφθονα θαλασσινά και κυρίως μουρμούρες, σουπιές και πάσης φύσεως μαλάκια. Επίσης επιτρέπονται όλα τα κυνηγημένα πετούμενα του ουρανού όπως το κυνήγι μπεκάτσας, της τσίχλας και των άπιαστων ονείρ… συγνώμη άπιαστων ορνίθων.
Απαγορεύονται αυστηρά τα πιτσούνια.
Επίσης επιτρέπονται λόγο της φλόγας όλα τα καπνιστά και κυρίως οι καπνιστές ρέγκες.
Τα ιδανικά ποτά για σας είναι κοκτέιλ με βάση το Blue Curacao (που προσδίδει ένα  χαρακτηριστικό γαλάζιο  χρώμα στα κοκτέιλ) όπως το Jamaica Highball και το Opera. Πιείτε μόνο σε περίπτωση νίκης διάρκειας άνω των 24ων ωρών.

Αν ψηφίζετε ΚΚΕ (χαρακτηριστικά: κόκκινο χρώμα, σφυρί και δρεπάνι)
Φυσιολογικά μπορείτε να καταναλώσετε άφθονο κόκκινο κρέας,  όμως  επειδή ένας προλετάριος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα (ή δεν θα ‘πρεπε να έχει, αλλιώς τι προλετάριος είναι;) μπορείτε να το καταναλώνετε σε κλειστούς κύκλους. Παρεμπιπτόντως συνιστάται  να τρώτε το κρέας σας πολύ καλά χτυπημένο και ψημένο “senian" δηλαδή με το αιματάκι του.
Καταναλώστε άφοβα κόκκινα λαχανικά όπως ντομάτες, παντζάρια, κοκκινογούλια, πιπεριές Φλωρίνης καθώς  και κόκκινα φρούτα όπως φράουλες, καρπούζι, κεράσια,  κόκκινα μήλα Βόλου καθώς και ρόδια για γούρι. Επίσης με το δρεπάνι σας (αφού πρώτα θερίσετε ότι σπείρατε) δικαιούστε να τρώτε και μια τεράστια ποικιλία δημητριακών.
Απαγορεύονται τα πίτουρα μαζί με όρνιθες.
Τα ιδανικά  ποτά για εσάς είναι ο  Μέλανα Zωμός, η κόκκινη Vodka, το Bloody Mary,  και φυσικά το Black Russian (παρόλο που δεν έχουμε ματαξαναδεί τέτοιο, αλλά για να το λένε… θα πρέπει και να υπάρχει κι αυτός ο μαύρος).

Αν ψηφίζετε Συνασπισμό (χαρακτηριστικά: πολυχρωμία ουρανίου τόξου, βέλη)
Ανήκετε στο κόμμα της πολυφαγίας. Με τα βέλη σας μπορείτε να τσιμπήσετε από τα πιάτα των άλλων ότι επιθυμείτε. Μπορείτε να τρώτε από όλες τις προηγούμενες ομάδες μέχρι και να κατασπαράξετε ακόμα και την ίδια την ομάδα σας.
Απαγορεύονται… μόνο οι τροφές που επιτρέπονται στο ΛΑΟΣ.
Τα ιδανικά ποτά για σας είναι τα πολύχρωμα κοκτέιλ και οι εξωτικές γρανίτες πάντοτε καλά παγωμένα για να δροσίζεστε στις δύσκολες ώρες.

Αν ψηφίζετε ΛΑΟΣ (χαρακτηριστικά: καθαρά εθνικιστικά)
Για σας ο χρόνος χωρίζεται σε δύο και μόνο περιόδους. Εννέα μήνες το χρόνο «Φασολάδα» και τρεις μήνες το καλοκαίρι Greek Musaka.
Απαγορεύεται… να ρίχνετε κλεφτές ματιές στα πιάτα των άλλων.
Ιδανικό ποτό για σας είναι το ούζο,  άντε και στις πολλές πίκρες καμιά ρετσίνα.

Αν τελικά κάτι από αυτά που τρώτε σας πειράζει, τότε  είτε  ψηφίζετε καθαρά από ατομικό συμφέρον -οπότε θα πρέπει να δεχθείτε και τις δύσπεπτες συνέπειες- είτε θα πρέπει να το ξανασκεφθείτε πριν  πάτε στην κάλπη.

Αφιερώνεται
σε όσους έχουν ακόμα χιούμορ…
σε όσους προσπαθούν να μη χάσουν το χιούμορ τους…
σε όσους αγωνίζονται για το «δικαίωμα στο χιούμορ» σε όλους

Σημείωση: Για την ιστορία, η αυθεντική σύνθεση του Μέλανα Ζωμού ήταν χοιρινό κρέας βρασμένο σε αίμα, με την προσθήκη άλατος και όξεος (ξύδι). - Από το εγκυκλοπαιδικό λεξικό 'ΗΛΙΟΣ'. 
Ας ελπίσουμε ότι σ’ αυτές τις εκλογές το αδερφικό αίμα θα ενώσει όλους τους πολίτες και με την ψήφο τους θα πείσουν τους ηγέτες τους ότι αυτός ο τόπος δεν αντέχει άλλο τη διαφθορά, τα ρουσφέτια, την αδικία, τη φτώχεια, την κοινωνική ανισότητα, την ανεργία, την αβεβαιότητα, την έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας, την έλλειψη ουσιαστικής παιδείας, την έλλειψη σεβασμού προς τον πολίτη και προπάντων την έλλειψη σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, απέναντι στην ίδια τη  γη που δεν κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, αλλά δανειστήκαμε από τα παιδιά μας.

Πηγή: diatrofi.gr


Σημείωση: όσοι είστε αρκετά "βαμμένοι" ή στενόμυαλοι ώστε να παρεξηγηθείτε, μη μπείτε στον κόπο να κάνετε πικρόχολα σχόλια... Κρατήστε τα για τον εαυτό σας. :)
Καλά αποτελέσματα, με ό,τι επιθυμεί ο καθένας, και κυρίως με αλλαγή προς το καλύτερο γι' αυτό τον έρ'μο τον τόπο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...