Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

48χρονη κτυπήθηκε από ρεύμα σε συσκευή αδυνατίσματος

Τραγωδία στο Δάλι (Κύπρος). 48χρονη έχασε τη ζωή της την ώρα που βρισκόταν σε μηχάνημα αδυνατίσματος σε ινστιτούτο αισθητικής. O θάνατος της 48χρονης Μαριάννας Θεμιστοκλέους, οφείλεται σε ηλεκτροπληξία. Μετά από αυτή την εξέλιξη, παρατηρείται τρύπα στο σύστημα αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, η συγκεκριμένη συσκευή δεν έφερε σήμανση ασφαλείας C.Ε, από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή.
Σύμφωνα με την αστυνομία, γύρω στις 7.30 χθες βράδυ, ενώ η γυναίκα βρισκόταν μόνη της στο ινστιτούτο αισθητικής συγγενικού της προσώπου  στο Δάλι και συνδεδεμένη με μηχάνημα αδυνατίσματος, έχασε τις αισθήσεις της.
Την  ώρα του συμβάντος η γυναίκα μιλούσε στο τηλέφωνο με φιλικό της πρόσωπο, το οποίο ακολούθως κάλεσε ασθενοφόρο και ταυτόχρονα επικοινώνησε με την κόρη της για να πάει στο μέρος να δει τί συμβαίνει.
Οταν έφθασε η κόρη της, την βρήκε αναίσθητη. Διακομίστηκε  με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Οπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, η νεκροτομή που έγινε σήμερα έδειξε ότι ο θάνατος της γυναίκας οφείλεται σε ηλεκτροπληξία.
Πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί εάν η συσκευή είχε κάποιο πρόβλημα ή εάν ήταν
ελαττωματική. Θα διερευνηθεί επίσης το κατά πόσο έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η 48χρονη εκείνη την ώρα έκανε χρήση του κινητού της τηλεφώνου.
Ερωτηθείς για τις ποινικές ευθύνες που τυχόν να υπάρχουν, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι είναι πρόωρο να πει κανείς αν υπάρχουν και πρόσθεσε ότι, όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, εκεί θα αποφασιστεί εάν υπάρχει οποιαδήποτε μαρτυρία.
«Τρύπες» στο σύστημα
Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, η συγκεκριμένη συσκευή δεν έφερε σήμανση ασφαλείας C.Ε, από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή.
Επίσης στη συσκευή δεν αναγράφεται η χώρα κατασκευής, και συνεπώς οι ανακριτές έχουν στα χέρια τους μια συσκευή η οποία προκάλεσε το θάνατο μιας γυναίκας και δεν γνωρίζουν ποιος έλεγξε κατά πόσον αυτή είναι ασφαλής ή όχι.
Η εν λόγω συσκευή έχει εισαχθεί παράνομα στην Κύπρο, και αν έχει περάσει από νόμιμη οδό, τότε την ευθύνη φέρουν οι τελωνειακές αρχές.
Απαγορεύεται η εισαγωγή ηλεκτρικών συσκευών που δεν φέρουν την σήμανση ασφαλείας C.E. Στο συγκεκριμένο ινστιτούτο εντοπίστηκαν και άλλες τέτοιες συσκευές και οι αρμόδιες αρχές, έδωσαν οδηγίες να μην ξαναχρησιμοποιηθούν μέχρι να γίνει έρευνα από την ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, η αδελφή του άντρα του θύματος, που ενοικίαζε και το χώρο, ανέφερε ότι έφεραν τις ηλεκτρικές συσκευές αδυνατίσματος από την Ελλάδα.
Είτε διαπιστωθεί ότι το λάθος είναι από τον κατασκευαστή είτε όχι, οι κυπριακές αρχές θα πρέπει να ενημερώσουν τις ελληνικές προκειμένου να εντοπιστεί αρχικά ο πωλητής και ακολούθως όλες οι συσκευές ίδιου τύπου, οι οποίες ίσως να είναι παγίδες θανάτου και να βρίσκονται τώρα σε εκατοντάδες σπίτια.
Επίσης δεν αποκλείεται ίδιου τύπου συσκευές να βρίσκονται στην κατοχή και άλλων ελληνοκυπρίων και αυτό είναι κάτι φυσικά που θα πρέπει να διερευνηθεί, αν φυσικά μπορεί να εισάγει τέτοιες συσκευές όποιος θέλει, θα υπάρξει μια αντικειμενική δυσκολία.
Εν τω μεταξύ η εκπομπή 60 Λεπτά, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πριν από δύο χρόνια όταν έριχνε φως σε υποθέσεις γυμναστηρίων, κομμωτηρίων και ινστιτούτων αισθητικής που δεν έφεραν άδεια χρήσης τέτοιων μηχανημάτων.



Αντρέας Λουκά ηλεκτρολόγος ηλεκτρομηχανικής υπηρεσίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...