Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Εθνική Επέτειος και διατροφή.

Σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός αποφασίζει και αλλάζει τις παραδόσεις! Η κατάλυση της σαρακοστιανής νηστείας, την 25η Μαρτίου, δεν θα γίνεται πλέον με τον κλασικό, παραδοσιακό μπακαλιάρο, αλλά με γιαούρτι κάθε είδους, όπως φρέσκο, στραγγιστό, πλήρες, light, με φρούτα ή δημητριακά, με μέλι και καρύδια. Η συγκεκριμένη "παρεκτροπή" από την νηστεία θα διαρκεί μόνο όσο διαρκεί η παρέλαση της επετείου. Ο λαός θα προσφέρει στους πολιτικούς άρχοντες (που τόσο αγαπάει) απλόχερα το προϊόν της επιλογής του, αφού οι τελευταίοι, λόγω του φορτωμένου προγράμματος της ημέρας, δεν θα προλαβαίνουν να πάρουν το ενδιάμεσο γεύμα (το λεγόμενο "δεκατιανό", που όλοι πλέον γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για την διατροφή μας). 
Ως διαιτολόγος, χαιρετίζω την επιλογή αυτή, καθότι συμβάλλει στην 
καλύτερη πρόσληψη ασβεστίου (θρεπτικό συστατικό το οποίο συνήθως καταναλώνεται ελλειπώς σε περιόδους νηστείας).
Πολλοί παραγωγοί, οι οποίοι θα διαθέτουν τα προϊόντα τους χωρίς μεσάζοντες κατευθείαν στον καταναλωτή, προσφέρουν ελκυστικές προσφορές, όπως 1+1 δώρο (βλ. φωτο) ή με την αγορά οικογενειακής συσκευασίας γιαουρτιού δώρο 2 κλούβια αυγά και 4 παραγινωμένες ντομάτες, που θα συμπληρώνουν το "σνακ" κατά την διάρκεια της παρέλασης.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποιες περιοχές κυκλοφορούν πολύ τα "ντόπια" γιαούρτια, σε πήλινο δοχείο, με ακόμα μεγαλύτερη ..."διατροφική" αξία.

Πηγή φωτο: facebook

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...