Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Η αρπαχτή

h arpaxth
Όπως δεν λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή έτσι δεν λείπει και η δίαιτα μετά το Πάσχα. Είναι σχεδόν έθιμο, η κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, να τηρεί την παράδοση της μίας εβδομάδας δίαιτας (ή προσπάθειας τουλάχιστον) για να χάσει κάποια κιλά που πήρε το χειμώνα. Λίγο το παραπάνω φαγητό στο γιορτινό τραπέζι, λίγο τα ρούχα που ήρθαν και μίκρυναν (ποτέ δεν μεγαλώνουμε εμείς αυτά πάντα στενεύουν), η απόφαση για δίαιτα είναι θέμα λεπτών.
Και από δίαιτες να φάνε και οι κότες. Περιοδικά, sites, η φίλη της μαμάς, η θεία, ο κολλητός του αδερφού, ο γυμναστής (;), ο κάθε ένας έχει την δική του μέθοδο, τον δικό του τρόπο να προτείνει για την αντιμετώπιση των κιλών. Φυσικά όλοι μιλάνε από θέση ασφαλείας. Την έχουν δοκιμάσει και έχουν δει αποτελέσματα. Όχι απαραίτητα πάνω τους αλλά έτσι ξέρουν. Το ότι δεν σε λένε Μήτσο, δεν είσαι άντρας και είσαι τουλάχιστον 10 χρόνια μικρότερός του και με δύο γέννες δεν έχει σημασία! Η δίαιτα δουλεύει!
Δουλεύουν όμως και οι πλανόδιοι πωλητές, απόφοιτοι
«ακαδημιών» και «κέντρων επιμόρφωσης» που πλασάρουν την πραμάτεια τους σε κάθε απίθανο σημείο. Βγαίνεις από τον σταθμό του μετρό και σε περιμένουν με τον ειδικό λιπομετρητή να σε μετρήσουν να σου πουν την (διατροφική) μοίρα σου και το (διαιτολογικό) ριζικό σου. Μύστες της επιστήμης των 15 σεμιναρίων της πλάκας. Ειδικοί με απύθμενο θράσος και ανοησία που νομίζουν ότι μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του κάθε ενός, προτείνοντας ντενεκεδάκια με σκόνες, κάψουλες και φυτικά εκχυλίσματα.
Θύματα όμως της ίδιας καλοδουλεμένης μηχανής (πυραμίδας στην πραγματικότητα) που εκμεταλλεύεται την ανάγκη για εργασία κάποιων ανθρώπων και τους εντάσσει στον μηχανισμό της. Ανάλογα με τις πωλήσεις και τα έσοδα, ανάλογα με τα έσοδα και η ανέλιξη στην ιεραρχία και ανάλογα με την θέση σε αυτή και τα χειροκροτήματα των υπολοίπων από κάτω. Το σύστημα ταΐζει το εγώ με άφθονο χειροκρότημα, χλιδή στα Καμένα Βούρλα και μπόλικη ψεύτικη επιβεβαίωση. Ταΐζει όμως και τον κοσμάκη με σκόνες και χαπάκια που δίνουν οι «ειδικοί».
Πριν λοιπόν πάρετε το χαπάκι ή το σκονάκι ή την μαγική συνταγή αναρωτηθείτε 3 απλά πράγματα.
  • Ποιος σας το δίνει και τι δουλειά κάνει στην πραγματική του ζωή;
  • Πόσο ασφαλής και έγκυρη είναι η πληροφορία που προέρχεται από κάποιον ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ που μέσα σε ένα μήνα έγινε ειδικός;
  • Γιατί άραγε δεν τα πουλάνε και οι διαιτολόγοι ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ;
Αν λοιπόν δεν εμπιστεύεστε ένα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ να σας χειρουργήσει, γιατί τον εμπιστεύεστε να σας ορίσει την διατροφή, να σας θεραπεύσει το ζάχαρο, να σας γλυτώσει από την χοληστερίνη;
ΥΓ Η επιλογή του ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ είναι συγκεκριμένη......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...