Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ρόδι: ο πιο έξυπνος, εύκολος και γρήγορος τρόπος καθαρίσματος!

 Ρόδι: αφθονία, καλοτυχία αλλά και καλή υγεία!

   Αναμφισβήτητα, το φρούτο της εποχής είναι το ρόδι, αφού ο Οκτώβριος είναι ο πλέον κατάλληλος μήνας για την συλλογή του, μιας και βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο ωρίμανσης.
   Καθότι είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά (κυρίως πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες), αποτελεί σημαντικό σύμμαχο της υγείας μας, δρώντας ταυτόχρονα και κατά της γήρανσης, ενώ η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C και σελήνιο το καθιστά πολύ θρεπτικό. Επίσης, το ρόδι βελτιώνει την αιματική ροή και λόγω του καλίου που περιέχει δρα ως ασπίδα κατά της αρτηριακής υπέρτασης. Προστατεύει, επίσης, ενάντια της χοληστερίνης και της αθηρωματικής πλάκας, ενώ υπάρχουν και ενδείξεις για προστασία κατά κάποιων μορφών καρκίνου. Όλα τα παραπάνω
μάς κάνουν να αναλογιζόμαστε ότι στην χώρα μας το εντάσσουμε πολύ καθυστερημένα και διστακτικά στην διατροφή μας και ότι – αν και είναι φρούτο που υπήρχε ανέκαθεν σε αφθονία στις Μεσογειακές χώρες – για πολλά χρόνια αδιαφορούσαμε για την διατροφική του αξία, εστιάζοντας μόνο στον συμβολισμό του (καλοτυχία, αφθονία, γονιμότητα).
   Με πολλούς τρόπους μπορεί κανείς να καταναλώσει το ρόδι και να απολαύσει την υπέροχη γεύση του. Σκέτο ως φρούτο, με την μορφή χυμού, ή σαν μέρος μιας γκουρμέ σαλάτας (με πράσινα λαχανικά, παρμεζάνα και μπαλσάμικο), όπως και αν επιλέξετε να το καταναλώσετε, από διατροφικής (και γευστικής) σκοπιάς είναι τέλειο!
   Τι γίνεται, όμως, με το καθάρισμά του; Οι περισσότεροι αποφεύγουν το ρόδι είτε γιατί βρίσκουν την διαδικασία καθαρισμού δύσκολη και πολύ χρονοβόρα, είτε γιατί μετά το καθάρισμα ενός ροδιού η κουζίνα θυμίζει σκηνικό από βίαιο φόνο και ταινία θρίλερ! Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές προτάσεις για το πώς να ανοίξετε ένα ρόδι και να βγάλετε τους σπόρους του. Μια αρκετά «καθαρή» λύση είναι να το κόψετε στην μέση και να το… ξεσποριάσετε μέσα σε ένα μπολ το οποίο θα έχετε γεμίσει με νερό. Τα αρνητικά στην περίπτωση αυτή είναι αφενός οι μεμβράνες που περισσεύουν και επιπλέουν στο νερό και αφετέρου το ότι η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα.
   Μακράν η πιο εύκολη και καθαρή λύση δίνεται στο επόμενο βίντεο. Για την ακρίβεια, η διαδικασία αυτή εκτός από καθαρή και διασκεδαστική (θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους και είναι μια καλή ιδέα για να εμπλακούν τα παιδιά στην κουζίνα και να αγαπήσουν το πολύτιμο αυτό φρούτο), είναι και πολύ γρήγορη (ίσως πιο γρήγορη και από το καθάρισμα ενός μήλου ή ενός πορτοκαλιού).
   Δοκιμάσετε τον τρόπο αυτόν και θα δείτε στην πράξη πόσο εύκολο και γρήγορο είναι το να απολαύστε τις ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού! Ας μην το θυμόμαστε μόνο την Πρωτοχρονιά. Καλή όρεξη! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...